Blog

PROBLEMELE DES APARUTA IN REALIZAREA PROIECTELOR DE ILUMINAT CU LED

Principala problema este pierderea de tensiune in banda LED la distante mari fata de sursa de alimentare. LED-urile necesita o alimentare la 12V si datorita pierderii de tensiune va apare fenomenul de dimare spre capat, ledurile din acea zona luminand mai slab decat cele din apropierea sursei si aparand o uzura mai rapida a lor.

Puterea sursei de alimentare necesare se calculeaza cu rezerva de putere de minim 20% fata de consumul rezultat din calcul.

Pentru a evita pierderea de tensiune in banda led, care sunt mai mari decat in fire, puteti folosi toate porturile disponibile din sursele de alimentare alimentand in mai multe zone banda cu led. Pentru lungimi mai mari va recomandam folosirea benzilor de 220V.

In cazul unor scafe care necesita iluminat perimetral, o alta solutie de alimentare pentru un iluminat cu LED uniform ar fi montajul a 2 surse de alimentare.

Folosirea benzilor led de 220V va elimina acest inconvenient, putand alimenta benzi de 100M dintr-o singura sursa si fara modificari.

Pentru protectie impotriva incendiilor recomandam circuitele protejate de sigurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *